top of page

5 RESTAURANTS OP SCHIERMONNIKOOG DIE JE MOET BEZOEKEN

Updated: Jul 17, 2023


Barman maakt een cocktail

De zomervakantie is begonnen en Schiermonnikoog is een populaire vakantiebestemming. Na een middagje uitwaaien of heerlijk zonnebaden op het strand, is het heerlijk om neer te ploffen bij een gezellig restaurant. Geniet van een verfrissend glas ijsthee of van een heerlijk koud biertje. Terwijl je in het zonnetje op het terras zit, neem je in alle rust de menukaart door, vol verwachting van wat voor lekkers er geserveerd zal worden. Een heerlijk vakantiegevoel, niet waar?


Laten wij er nou net zijn om van jouw dromen werkelijkheid te maken! Schiermonnikoog heeft geweldige restaurants en we hebben er een paar voor je op een rijtje gezet:


1. STRANDPAVILJOEN DE MARLIJN

Locatie: Een betoverend stukje tussen paal 6 en paal 7 vormt het decor voor het buitengewone strandpaviljoen De Marlijn.


Laat je verrassen bij De Marlijn, waar een smakelijke fusie tussen de Westerse en de Oosterse keuken plaatsvindt. Hier wachten culinaire avonturen op je. Wat deze plek nog specialer maakt, is hun buitengewone collectie wijnen. Sommige van deze wijnen zijn met zorg meegebracht van prachtige reizen naar bestemmingen als Italië en Frankrijk. Je zult versteld staan van de prachtig samengestelde wijnkaart die je hier aantreft.


Als je kiest voor een verrukkelijke mediterrane wijn, kun je deze perfect combineren met een tapasdiner of een onweerstaanbare Toscaanse tafel. Sluit je ogen en waan jezelf op een zonovergoten strand in Spanje, terwijl je geniet van al het lekkers dat De Marlijn te bieden heeft!


2. BEACHCLUB NORDERSTRAUN

Als je liever in de ban wilt raken van de Beach club-vibe, dan kan je een kijkje nemen bij Beachclub Norderstraun. Bij Beachclub Norderstraun word je verwend met een uitgebreide menukaart die barst van verrukkelijke opties. Of je nu komt voor een smakelijk diner of een heerlijke lunch, hier vind je gerechten die stuk voor stuk uitblinken. Terwijl je geniet van al dat lekkers, zie je de zon in de zee zakken en word je omringd door het rustgevende geluid van de golven. En alsof dat nog niet genoeg is, speelt er op de achtergrond heerlijke muziek, het blijft immers een beachclub!


Stap binnen bij Beachclub Norderstraun en laat je betoveren door de magie van het strand, de zonsondergang en de onvergetelijke deuntjes. Dit is een plek waar de tijd even stil lijkt te staan en waar genot en ontspanning samenkomen.


3. RESTAURANT WAD ANDERS OP SCHIERMONNIKOOG

Klaar om iets helemaal anders te ervaren? Dan moet je absoluut een bezoekje brengen aan Wad Anderz! Gelegen op een unieke locatie, namelijk een havenpaviljoen met zicht op het Wad.


Bij Wad Anderz hebben ze een passie voor eerlijke en lokale producten, die zoveel mogelijk biologisch zijn. Geniet van verse en hoogwaardige gerechten met een verhaal! Elk ingrediënt wordt met liefde en zorg uit de regio gehaald. Als je nieuwsgierig bent naar het verhaal achter het verzamelen van de producten, staat het vriendelijke personeel klaar om je er alles over te vertellen. Ze delen graag hun kennis en passie, zodat je een nog diepere waardering krijgt voor wat er op je bord ligt.


4. DE4DAMES

Welkom bij De4dames, waar het aanbod aan alcoholische dranken je stoutste verwachtingen overtreft! Hier vind je niet alleen een uitgebreide selectie wijnen, maar ook een verrukkelijke variatie aan speciaalbieren, whisky's en rumsoorten. Geniet bij De4dames van wijnproeverijen gecombineerd met een heerlijk diner. Door het combineren van zorgvuldig samengestelde wijnproeverijen en heerlijke diners, zorgen ze voor een evenwichtige ervaring. En stel dat je onverhoopt een beetje te enthousiast hebt genoten van de heerlijke drankjes, geen zorgen! Bij De4dames hoef je niet ver te zoeken naar een slaapplek, want ze bieden ook accommodatie als hotel. Zo kun je direct neerploffen in een comfortabel bed.


5. HOTEL VAN DER WERFF

Voor de geschiedenisliefhebbers is Hotel van de Werff zeker een must visit. Dit charmante etablissement is het oudste hotel van Schiermonnikoog en prijkt al sinds de eerste helft van de achttiende eeuw op het eiland.


Een van de hoogtepunten is zonder twijfel de traditionele gelagkamer, waar je jezelf kunt onderdompelen in een sfeer die je nog maar zelden tegenkomt. Het is alsof je een stap terug in de tijd zet naar een ultiem bruin café, compleet met knusse gezelligheid en een authentiek karakter. En natuurlijk ontbreekt een biljarttafel niet, waar je met plezier een potje kunt spelen terwijl je geniet van een drankje.


Trek gekregen na het biljarten en socializen? Geen probleem! Schuif aan in het restaurant, waar je bediend wordt met stijl en elegantie, net zoals in vroegere tijden. Laat je verwennen door heerlijke gerechten en geniet van de charmante ambiance.


Hotel van de Werff is niet alleen een plek om te overnachten, maar ook een reis terug in de tijd, waar je kunt proeven van de rijke geschiedenis en het nostalgische gevoel van vroeger. Hier komen geschiedenisfanaten en levensgenieters samen om te genieten van een onvergetelijke ervaring vol charme en gastvrijheid.


Kortom, Schiermonnikoog is de ideale bestemming voor mensen die op zoek zijn naar een ontspannen en schilderachtige vakantiebestemming. En als leuke extra, zijn de bovengenoemde restaurants ook nog is leerbedrijven van de Schier Academy. Reserveer en wellicht zie je een van onze studenten in de keuken of op de vloer staan!

bottom of page