top of page

LEREN, WERKEN, WONEN

LEREN, WERKEN EN WONEN OP EEN WADDENEILAND

Een unieke opleiding op een unieke plek. De Waddeneilanden hebben veel te bieden. Ze bieden rust, bruisende centra, prachtige horeca, ongerepte natuur en alles binnen handbereik. Deze versnelde opleidingen op de eilanden zijn mogelijk gemaakt door de volgende instituten:​

Noorderpoort logo
Firda_Logo_Groen_RGB-0072.png
logo_vonk_RGB.webp

Leren en werken gaat bij de Wadden Academy gepaard met elkaar. Door ons leerwerktraject is werken deel van onze opleiding. Je werkt vier dagen in de week en gaat één dag per week naar school. Je komt bij een horecazaak terecht waar jij je fijn voelt, en je leert daar alle kneepjes van het vak. 

 

Er is veel keus op de eilanden en dus ook voor ieder wat wils. Van luxueus restaurant tot visgroothandel en van een vakantiepark tot exclusief boetiekhotel. De één werkt liever in een eenvoudige keuken om de basistechnieken goed onder de knie te krijgen, de ander wil juist knallen in een altijd dynamische strandtent. Met veel toerisme en met diverse werkgevers is werken op de Waddeneilanden een unieke kans. Voor elk horecahart is er op de eilanden een bestemming!

ZELFSTANDIG WONEN OP DE EILANDEN

Je komt te wonen in op de speciaal voor jou gebouwde campus of je woont met onder andere leerlingen en/of collega’s in een van de woonfaciliteiten van je werkgever. Leren en werken doe je bij jouw huisvesting om de hoek.

 

Er is veel mogelijk op de eilanden qua sporten en activiteiten doen. Houd je van kitesurfen, golfsurfen, paardrijden of mountainbiken? Dan ben je op de eilanden aan het juiste adres. Er is van alles te doen! Je woont minimaal een jaar (tijdens de opleiding) op het eiland.

Dichtbij huis, maar toch een beetje in het buitenland. Wonen en werken op Texel, Ameland of Schiermonnikoog kan nu.

 

De eilanden zijn kleinschalig, gezellig en overzichtelijk. Er zijn talloze sfeervolle restaurants, strandpaviljoens, lunchrooms en cafés. De horeca op de Waddeneilanden is van het beste niveau wat je maar kunt krijgen en ze zitten vol met toeristen. Als je wil leren en werken in de horeca, dan is het Waddengebied dus de ideale plek. 

bottom of page