top of page

5 REDENEN WAAROM JE MOET WERKEN IN DE HORECA

Werken in de horeca helpt met de ontwikkeling van diverse skills. Dit zijn vaardigheden die in het dagelijkse leven ook nog eens goed van pas kunnen komen. Daarbij is er momenteel veel werk te vinden binnen de horeca en dat zorgt voor mogelijkheden. Werk jij het liefst overdag in een lunchroom of in de avond in een restaurant? Jij kunt kiezen voor een werkplek met een dynamiek die bij jou goed past. De keuze is dus aan jou en wij benoemen hier 5 redenen waarom jij het beste in de horeca kunt werken!


1. JE SOCIALE VAARDIGHEDEN WORDEN REGELMATIG GETEST

Als gastheer of gastvrouw ben jij hét gezicht van de zaak. Bij jouw taak als gastheer of gastvrouw komt sociale vaardigheid kijken. Je vraagt of alles naar wens is, je moet met kritiek kunnen omgaan, de boodschap soms doorgeven en je moet, gedurende dit alles, beleefd blijven. De continue glimlach op je gezicht wordt deel van je dagelijkse uitstraling en openheid zorgt voor leuke gesprekken op de werkvloer. Mensen komen graag terug voor goede service en daar zorg jij als gastheer/-vrouw voor.


2. PRESTEREN ONDER DRUK

De bestellingen die maar binnen blijven komen in de keuken of achter de bar, moet jij op snelle wijze wegwerken. Presteren onder druk is dan ook groot deel van werken in de horeca. Maar niet alleen achter de bar of in de keuken is er een grote druk. Ook als aanspreekpunt van de gasten, ben jij voor veel verantwoordelijk. Jij zorgt ervoor dat de gasten allemaal aan fijne tafels zitten en dat alles naar wens is bij iedereen. Wil iemand van tafeltje wisselen, terwijl het restaurant volgeboekt zit? Dan moet jij puzzelen met de tafelindeling en je hoofd tegelijkertijd cool houden.


3. WERKEN IN DE HORECA IS GEZELLIG

In de horeca is de band met je collega’s hechter vanwege het teamwork dat dag in en dag uit verricht moet worden. Samenwerking, hectiek en goede communicatie op de werkvloer zorgt voor een echt teamgevoel. Ook zijn de gasten die bij jou zitten grotendeels van de tijd ook gezellig. Geen dag in de horeca is hetzelfde. Bruisende middagen en avonden met ambiance en gezelligheid, daar doe je het voor!


4. ACTIEF EN MET JE HANDEN AAN HET WERK

Is de hele dag achter een laptop zitten niet voor jou weggelegd en werk je het liefste met je handen? Dan is de horeca ideaal voor jou. Maak in de keuken de mooiste en de lekkerste gerechten klaar, schenk de wijn in aan tafel of bereid een heerlijke cocktail achter de bar. Aan het eind van de avond heb je 15.000 stappen gezet, dat is niet te vergelijken met een kantoorbaan.


5. DE TIJD VLIEGT VOORBIJ

Op een drukke avond vliegen de uren voorbij zonder dat je er erg in hebt. Van de eerste tot laatste reservering die binnenkomt, moet je knallen. Als de laatste reservering binnenloopt, weet jij dat je alweer bijna moet beginnen aan de schoonmaak. Voordat je het weet, is je dienst voorbij en drink je al een sluitdrankje.


Kortom, een werken in de horeca heeft verschillende voordelen. Hard werken, maar ook veel plezier. Bijzondere momenten ervaar je in de horeca en deze situaties zorgen voor veel ervaringen die je in het dagelijkse (werk)leven kunt meenemen. Wat ons betreft, is de horeca de mooiste baan die er is.Comments


bottom of page