top of page
Haven van Texel

OVER ONS

EEN HORECA VAKSCHOOL OM PERSONEELSTEKORTEN TEGEN TE GAAN

In een dringende zoektocht naar horecapersoneel verzonnen Horeca ondernemers samen een oplossing die in Texel, Ameland & Schier Academy in 2018 , 2019 en 2021 zijn vorm kreeg; een horeca vakschool op ieder eiland die onderscheidend is van vergelijkbare opleidingen in het land. Ambitieuze studenten krijgen een mbo-niveau 2 én/of 3 opleiding in de richting van kok, gastvrouw of gastheer. De studenten volgen lessen en doen praktijkervaring op bij een van de vele horecabedrijven op het eiland.

Vuurtoren Schiermonnikoog

UITBREIDING VAN ÉÉN EILAND, NAAR ALLE EILANDEN

Stichting Texel Academy is in 2018 opgericht door Texelse horecaondernemers in samenwerking met ROC Kop van Noord Holland. In 2019 is Ameland Academy door Stichting Horeca Ameland opgericht. Ameland Academy sluit aan na het voorbeeld van de Texel Academy in samenwerking met Friesland College. Schier Academy is in april 2021 opgericht door Stichting Trochsatter in samenwerking met Noorderpoort.

In 2022 gingen de horeca vakscholen onder dezelfde naam om de naamsbekendheid te vergroten. Het overkoepelende doel van de academies is om zoveel mogelijk jonge, getalenteerde en gemotiveerde studenten naar de verschillende eilanden te halen. De aangesloten partners zijn uitgegroeid tot een samenwerkingsverband tussen talloze ondernemers, eilanders, politiek en onderwijs.

DE EILANDEN

Logo Texel Academy
Logo Ameland Academy
Logo Schier Academy
bottom of page