top of page

SCHIER ACADEMY

Strand van Schiermonnikoog
Kok is bezig met de mise en place

HET BEGIN VAN SCHIER ACADEMY

In een dringende zoektocht naar horecapersoneel, zochten horecaondernemers van Schiermonnikoog samen naar een oplossing die in Schier Academy in 2021 zijn vorm kreeg. De zoektocht naar personeel was urgent, dus moesten de ondernemers samen naar een oplossing zoeken. Dit resulteerde in de Schier Academy. Een horeca-opleiding tot kok of gastheer/-vrouw. Ambitieuze leerlingen volgen een mbo-niveau 2 én/of 3 en doen praktijkervaring op bij een van de vele horecabedrijven op het eiland.

Barman maakt een cocktail

WAAROM JIJ ONZE HORECA-OPLEIDING

MOET VOLGEN

De verkorte horeca-opleiding moet één jaar, in plaats van de gebruikelijke twee jaar, duren. Tijdens het leerwerktraject gaan de studenten één dag in de week naar school en vier dagen in de week werken ze bij een horecagelegenheid op het eiland. Hierdoor leren de studenten door praktijkervaring. Schiermonnikoog heeft veel verschillende soorten horecagelegenheden. Van een wijnbar tot een strandpaviljoen. 

 

De horeca-opleiding zit op een bijzondere plek, en daarom krijgt het unieke karakter van de Wadden en Schiermonnikoog specifiek een zichtbare plek in het onderwijs. Geen andere opleiding in Nederland kan het eilandleven aan hun studenten beloven. Schiermonnikoog is een eiland met veel toerisme en levendige horeca! Er heerst een laagdrempelige sfeer en het is een plek met veel natuur. Klinkt dit als iets voor jou, dan zit je op Schiermonnikoog op de juiste plek. Het is cruciaal dat leerlingen op het eiland kunnen wonen, daarom helpen wij studenten met het verkrijgen van huisvesting.

IS DE SCHIER ACADEMY IETS VOOR JOU? 

Onder het motto ‘wie niet wil vergrijzen, moet verjongen’ treft de Schier Academy een brede doelgroep. De Schier Academy wil jongvolwassenen uit de rest van Nederland naar het eiland halen, maar vindt het ook belangrijk om ruimte te bieden aan jongeren van Schiermonnikoog die vanuit de middelbare school doorstromen naar het mbo en die graag op het eiland willen blijven. Daarnaast bieden we ambitieuze horecaprofessionals die al een baan hebben in de horeca, de ruimte om een diploma te behalen en hebben we plek voor omscholers die graag in de dynamische gastvrijheidsindustrie op Schiermonnikoog aan de slag gaan. Elke leerling heeft een baangarantie en is er doorstroom mogelijk naar vervolgopleidingen. 

 

De Schier Academy is in mei 2021 opgericht door Stichting Trochsatter en heeft als doel om uit te groeien tot een samenwerkingsverband tussen talloze ondernemers, eilanders, politiek en onderwijs. Een duurzaam recept tegen vergrijzing en – als gevolg – tekorten op de arbeidsmarkt.

Student krijgt uitleg over een wijn

1

JUNI

Meld je aan voor de open dagen van de Schier Academy via de aanmeldpagina. Ook is het mogelijk om een vrijblijvend telefonisch gesprek te plannen voor meer informatie of om een persoonlijk kennismakingsgesprek op een van de eilanden te plannen. 

bottom of page