top of page

SCHIER ACADEMY

TESTING.00_00_07_19_edited.jpg
PAAL15-8.jpg

HET BEGIN VAN SCHIER ACADEMY

Na het succes op Texel en Ameland volgde in september 2021 ook Schiermonnikoog met het initiatief Schier Academy. Ook op Schiermonnikoog was de zoektocht naar personeel urgent, dus moesten de horecaondernemers samen naar een oplossing zoeken. Dit resulteerde in de Schier Academy. Een horeca-opleiding tot kok of gastheer/-vrouw. Ambitieuze leerlingen volgen een mbo-niveau 2 én/of 3 en doen praktijkervaring op bij een van de vele horecabedrijven op het eiland.

PAAL15-3_edited.jpg

WAAROM JIJ ONZE HORECA-OPLEIDING

MOET VOLGEN

De verkorte horeca-opleiding moet één jaar, in plaats van de gebruikelijke twee jaar, duren. Tijdens het leerwerktraject gaan de studenten één dag in de week naar school en vier dagen in de week werken ze bij een horecagelegenheid op het eiland. Hierdoor leren de studenten door praktijkervaring. Schiermonnikoog heeft veel verschillende soorten horecagelegenheden. Van een wijnbar tot een strandpaviljoen. 

 

De horeca-opleiding zit op een bijzondere plek, en daarom krijgt het unieke karakter van de Wadden en Schiermonnikoog specifiek een zichtbare plek in het onderwijs. Geen andere opleiding in Nederland kan het eilandleven aan hun studenten beloven. Schiermonnikoog is een eiland met veel toerisme en levendige horeca! Er heerst een laagdrempelige sfeer en het is een plek met veel natuur. Klinkt dit als iets voor jou, dan zit je op Schiermonnikoog op de juiste plek. Het is cruciaal dat leerlingen op het eiland kunnen wonen, daarom helpen wij studenten met het verkrijgen van huisvesting.

IS DE SCHIER ACADEMY IETS VOOR JOU? 

Onder het motto ‘wie niet wil vergrijzen, moet verjongen’ treft de Schier Academy een brede doelgroep. De Schier Academy wil jongvolwassenen uit de rest van Nederland naar het eiland halen, maar vindt het ook belangrijk om ruimte te bieden aan jongeren van Schiermonnikoog die vanuit de middelbare school doorstromen naar het mbo en die graag op het eiland willen blijven. Daarnaast bieden we ambitieuze horecaprofessionals van Schiermonnikoog die passie hebben voor het vak en al een baan hebben in de horeca de ruimte om een diploma te behalen en hebben we plek voor omscholers die graag in de dynamische gastvrijheidsindustrie op Schiermonnikoog aan de slag gaan. Aangezien er zoveel vacatures openstaan, krijgt elke leerling een baangarantie en is er doorstroom mogelijk naar vervolgopleidingen. 

 

De Schier Academy is in mei 2021 opgericht door Stichting Trochsatter en heeft als doel om uit te groeien tot een samenwerkingsverband tussen talloze ondernemers, eilanders, politiek en onderwijs. Zij zullen een duurzaam recept ontwikkelen tegen vergrijzing en – als gevolg – tekorten op de arbeidsmarkt.

_MG_1471.jpg
bottom of page