top of page

ONZE PARTNERS

WADDEN ACADEMY OPGERICHT DOOR ONDERNEMERS

De Wadden Academy is opgericht door eilandse horecaondernemers en is inmiddels uitgegroeid tot een samenwerkingsverband tussen talloze ondernemers, eilanders, politiek en onderwijs. De enthousiaste samenwerking resulteert in een duurzaam recept voor kwalitatief hoogstaande gastvrijheid, en tegen vergrijzing en tekorten op de arbeidsmarkt. 

 

Hieronder staan de partners van de Texel Academy, Ameland Academy en Schier Academy.   Zonder de bijdrage van alle partners was het succes van de Wadden Academy niet mogelijk geweest. Niet alleen bieden onze horeca partners een werkplek, maar ook een plek om te leren en om zichzelf te ontwikkelen. Onze studenten ontwikkelen zich op het gebied van professionele en sociale vaardigheden. Een leerwerktraject maak 'learning on the job' mogelijk. De partners van de Wadden Academy zijn divers en er is dus voor elke student een leerbedrijf die bij hem of haar past!

ONZE BELANGRIJKSTE PARTNERS ZIJN DE HORECABEDRIJVEN WELKE ONZE LEERLINGEN EEN PLEK BIEDEN 

ERNAAST WAS DE WADDEN ACADEMY NIET MOGELIJK GEWEEST ZONDER DE BIJDRAGE VAN DEZE BIJZONDERE PARTNERS:

OVER DE WADDEN ACADEMY ​

In 2018 startten de eerste groepen op de eilanden. Elk jaar groeit het aantal aanmeldingen en start er een nieuwe groep studenten aan de horeca opleiding.

 

De opleiding biedt momenteel zelfs doorstroommogelijkheden en na het succes op Texel en Ameland is ook Schiermonnikoog aangehaakt. 

De Wadden Academy heeft een gemiddeld slagingspercentage van 90%. De opleiding is kleinschalig en laagdrempelig en dat maakt het ook uniek. De studenten worden begeleid in zowel hun academische loopbaan als op de werkvloer. 

 

Gemiddeld blijft 66% van de studenten op het eiland waar ze de mbo-opleiding hebben gevolgd. Dat tot nu gemiddeld 70% van de jongeren op de Waddeneilanden blijft, draagt bij aan de volgende doelstelling van de Wadden Academy:

 

het tegengaan van vergrijzing op de Waddeneilanden. 

    

bottom of page