top of page
Luchtfoto van een Waddeneiland

DE EILANDEN

LEVEN OP DE WADDENEILANDEN ALS STUDENT​


Werken en studeren is op elk eiland bijzonder. De eilanden hebben ieder iets unieks te bieden en we noemen hieronder kort wat ze jou te bieden hebben. Zo kun jij bedenken welk eiland het beste bij jou past. Meld je aan voor de open dag en geef je voorkeur voor een eiland op!

Vrienden lopen op het strand
Logo Texel Academy

TEXEL

Texel is het grootste Waddeneiland en heeft circa 13.000 inwoners. Er komen elk jaar bijna 1,3 miljoen toeristen naar het eiland. Een fantastisch eiland dus om te werken en studeren voor horecatoppers die van knallen houden!

 

Speciaal voor jou en je medestudenten is er een campus in Den Burg, het grootste dorp op het eiland. De campus bestaat uit 20 'tiny houses' van ongeveer 35 vierkante meter. Elke woning is van alle gemakken voorzien: een eigen keuken, toilet, badkamer en gecombineerde zit-/slaapkamer.

Zo woon je vlak in de buurt van collega's en medestudenten, maar heb je ook alle privacy van een eigen woning.

Het centrum, de school, winkels en andere voorzieningen liggen dichtbij de campus maar ook verspreid over het eiland waar je komt te werken.

Op het eiland zijn sfeervolle restaurants, strandpaviljoens, lunchrooms en cafés. Je kunt uitgaan en met collega’s en vrienden een feestjes vieren maar ook genieten van natuur, het strand en samen ontspannen.

Logo Ameland Academy

AMELAND

Ameland heeft 3.700 inwoners ontvangt bijna 700.000 toeristen per jaar. Het eiland is 25 km lang en 4 km breed en ligt daarmee qua grote tussen Texel en Schiermonnikoog in. Het lijkt ver weg, maar is vanuit Holwerd (25 km van Leeuwarden) met de snelboot in slechts 20 minuten bereikbaar.

 

Ameland en zijn 4 dorpen staan onder de Waddeneilanden bekend om zijn gezelligheid, bruisende en prachtige horeca, maar ook ontspanning, natuur en veel zon en strand. Voor iedereen wat!  Houd je van surfen, paardrijden of mountainbiken, of ontspan je liever op het strand? Dan is Ameland perfect voor jou: alles is mogelijk en binnen handbereik. Zo ook school, werk, supermarkten en winkels.

 

Op Ameland regelt je werkgever je huisvesting! Voor ieder budget is er een mogelijkheid. Kamer, studio of appartement!

Samen kijken wij wat het beste bij jou past.

Ga samen met je klasgenoten en collega’s leren en ontspannen op het strand, uit eten in de mooie horecagelegenheden en sluit een dag werken samen af met een drankje of dansje.

Werken en studeren is op Ameland een feest!

Twee meiden komen uit de zee gelopen na een middag surfen
Foto van de vuurtoren van Schiermonnikoog in de schemering

SCHIERMONNIKOOG

Logo Schier Academy

Schiermonnikoog heeft 931 inwoners. Het eiland leeft voornamelijk van toerisme; er komen jaarlijks zo’n 300.000 mensen naartoe. Het eiland heeft één dorp genaamd Schiermonnikoog, ook wel Lytje Pole genoemd. Daar vind je de supermarkt, school en vele horecagelegenheden. Je komt te wonen met je klasgenoten en/of collega’s in het appartement van je werkgever en leert dus de gemeenschap goed kennen. Schiermonnikoog is  ideaal voor de leerling die van een laagdrempelige sfeer houdt.

 

Schiermonnikoog heeft de breedste stranden van Europa en is geliefd vanwege de ongerepte natuur. Hoewel het eiland bekend staat om zijn rust, is er van alles te doen: wadlopen, fietsen of yoga op het strand, het kan allemaal. Geniet zelf van de vele horeca die het eiland te bieden heeft en ga samen met je vrienden naar het strand na het werken en studeren. Geniet van een van de zonsondergang bij een van de strandtenten om vervolgens te dansen in de disco.

schiermonnikoog
Ameland
Texel
bottom of page