top of page

WAT TE DOEN OP TEXEL TIJDENS MIJN VERBLIJF?

Updated: Apr 3, 2023

Texel is het grootste Waddeneiland van Nederland en elk jaar komen meer dan een miljoen bezoekers naar het eiland. Texel is een eiland dat veel te bieden heeft. Niet alleen is het een geweldige plek om op vakantie te gaan, maar ook heeft het geweldige restaurants, natuur, dorpen en stranden. Als toerist op Texel wil je alles uit je tijd halen. Wij geven dan ook antwoord op de vraag: “wat is er te doen op Texel?” We creëerden een lijst met activiteiten die niet mogen ontbreken als je naar het prachtige Waddeneiland gaat.
1. MAAK EEN WANDELING DOOR DE DUINEN VAN TEXEL

Over het hele eiland kun je wandelpaden vinden. Afhankelijk of je een lange of korte wandeling wilt, kun je jouw ideale wandeling vinden. Vind jij het leuk om door de beboste mientgronden en langs een restantje van deze heidevelden te lopen? Dan is Wandeling De Ploegelanden, misschien wel iets voor jou! Naast de wandelpaden kun je ook een stuk over het strand lopen of door een van de idyllische dorpen van Texel.


2. HAAL VERSE VIS BIJ DE OUDE VISMARKT VAN TEXEL

Na een intensieve wandeling in de natuur verdien je wel een lekkere snack. Bij de Oude Vismarkt, kun je even opladen met de lekkerste kibbeling, een broodje haring, een garnalenkroket of je kunt hier natuurlijk allerlei andere soorten verse vis halen. Bovendien is de Oude Vismarkt een bijzondere locatie en dus twee vliegen in één klap!


3. GA LANGS DE VUURTOREN VAN TEXEL

Als je op Texel bent, moet je zeker langs de vuurtoren van Texel. Het is een grote en indrukwekkende toren die je het gevoel geeft van echt eilandleven. Als je niet bang voor hoogtes bent, kun je de vuurtoren beklimmen en zo uiteindelijk uitkijken over het mooie eiland en de zee. Als je de 118 treden hebt beklommen, kun je gemakkelijk doorlopen naar het strand. Dit is ideaal om even uit te waaien en de zeelucht op te snuiven. kun je er


4. WORD RONDGELEID OP EEN LOKALE BROUWERIJ

Er zijn een aantal brouwerijen op het eiland waar je een rondleiding kunt krijgen en waar je een proeverij kunt doen. Zo kun je bij de Tesselaar familiebrouwerij of bij de Texelse Bierbrouwerij. Naast het langsgaan bij de brouwerijen kun je er een uitdaging van maken om alleen lokale producten te eten en te drinken tijdens je verblijf.


5. GA LANGS EEN LOKAAL SCHAPENBEDRIJF

Texel staat bekend om meerdere redenen, maar ook vanwege de geweldige producten die op het eiland gemaakt worden. De zilte lucht draagt bij aan de kwaliteitsproducten. Een bezoekje aan een lokale boerderij kan dan ook niet uitblijven. Bij De Waddel Schapenbedrijf kun je allerlei verschillende activiteiten ondernemen zoals een lammetjeswandeling, rondleiding en proeverij, een barbecue of je kunt op pad met de schapenboer.


6. PROBEER VERSCHILLENDE RESTAURANTS

Deze tip is misschien een inkoppertje, maar toch nodig om te benoemen. Texel zit namelijk vol met mooie, bijzondere en goede restaurants. Van beachclubs tot een fine dining restaurant, alles is mogelijk. Ga gedurende de dag voor verschillende hapjes en drankjes naar diverse restaurants. Zo kun je zoveel mogelijk restaurants uitproberen


7. KOKKELS EN/OF OESTERS VANGEN OP HET WAD

De laatste tip is zeker niet de minste uit de lijst. Wadlopen is namelijk een super leuke activiteit, voor jong en oud. Het is bijzonder om te zien hoe een boot droog wordt gelegd om je vervolgens op een groot wad los te laten lopen. Met een schep kun je op zoek naar kokkels en/of oesters. Daar sta je dan, midden in de Waddenzee met een emmer vol schelp en schaaldieren.


Comments


bottom of page